Nytt ansikte på Visioner Advokatbyrå

Det här är ett gästinlägg från jur. stud. Daniel Möller, för närvarande praktikant på Visioner Advokatbyrå.

I slutfasen av mina juriststudier har jag getts möjligheten till två månaders praktikt. Efter fyra års akademiska och väldigt teoretiska studier är det väldigt skönt att få möta verkligheten, eller i vart fall den verklighet som råder på en advokatbyrå.

Jag bestämde mig ganska tidigt under studierna för att humanjuridiken var det område jag vill verka inom. Jag har dessutom sedan tidigare en lång erfarenhet av arbetsrättsliga frågor, varför även arbetsrätten ligger mig varmt om hjärtat. Efter en dryg månad på Visioner Advokatbyrå har jag också konstaterat att tvistemål är ett spännande arbetsområde, som jag gärna vill sätta mig in i mer.

Under min tid på Visioner Advokatbyrå försöker jag lära mig så mycket som möjligt om verksamheten på en allmänpraktiserande advokatbyrå. Jag upprättar, under ledning av byråns jurister, diverse olika dokument och handlingar, diskuterar juridiska problem och frågeställningar, men hjälper också till med viss administration för att få en så heltäckande bild som möjligt. Kanske är det jag som svarar i telefon när du ringer?